Dé sport in opkomst: Darts!

Jaja mensen, mijn eerste blog! En natuurlijk gaat het over darts! De laatste tijd is namelijk te merken dat niet alleen ik een grote liefde heb voor dit spelletje, maar dat er vele met mij zijn. Dit merkt niet alleen de Nederlandse Dartbond, die een stuk meer inschrijvingen krijgen de laatste jaren, maar ook bijvoorbeeld RTL7. De kijkcijfers van darts op tv schieten namelijk razendsnel omhoog.

Darts is een sport

Nu hoor ik veel van jullie denken: darts? een sport? Voor de mensen die hieraan twijfelen: ga zelf maar eens 6 tot 8 per dag staan oefenen in volle concentratie. En zie die volle concentratie daarna ook maar eens vol te houden op het podium met de grote druk op je schouders van het publiek in de zaal en de daarbij miljoenen kijkers voor de televisie. Om nog maar te zwijgen over de financiële belangen die meespelen tijdens een toernooi. Het prijzengeld van de grote darttoernooien lopen immers al gauw in de tonnen.

Vanwaar de populariteit?

Wat veel mensen zich afvragen is waarom darts zo populair is geworden de laatste tijd. Niet in de laatste plaats komt dit natuurlijk door de goede prestaties van Nederlanders als Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. Wat echter ook een belangrijke factor is is de spanning en de onvoorspelbaarheid van de sport. Er is geen sport die zo onveranderlijk is als darts. Iemand kan met 8-0 achterstaan, maar voor je het weet wordt de stand ook alweer rechtgetrokken. De reden hiervan is het mentale aspect. Dit speelt een grote rol in darts, omdat de concentratie van de dartspeler allesbepalend is. Zonder concentratie verliezen de echte toppers ook hun wedstrijden van de wat mindere goden. En omdat het een man-tot-man gevecht is, kunnen spelers niet makkelijk terugvallen op teamgenoten, coaches of tactiek. Hoewel het veranderen van werptempo zeker ook een belangrijke rol kan spelen in een wedstrijd.

Wat moet je nog meer weten?

Darts is dus een heel leuk spelletje om te beoefenen en te bekijken. Op professioneel niveau is het echter echte topsport. Daar horen natuurlijk ook professionele spullen bij die je nodig hebt als je de sport wilt beoordelen. Ikzelf bestel mijn spullen altijd bij Dartshopper.nl, omdat zij veruit het grootste assortiment hebben en gewoon lekker snel leveren. Daarnaast heb ik ook goede ervaringen met de klantenservice die je kunnen adviseren over de verschillende spullen en welke je allemaal nodig hebt.